H+E STUDIO 

ARCHITECTURE + STRUCTURAL ENGINEERING




This project in Chiswick is for a young family who recently purchased a classic London Victorian terrace. In addition to internal renovations, they wanted to improve their Ground Floor space by demolishing the old 1990s glass conservatory and replacing it with a side infill and extension.

We received planning permission in January for an open plan kitchen / living space which will allow the family to enjoy their new home to the fullest.

The exposed steel frame maximises space and light within the extension, creating an uninterrupted space between the garden and interior. Matching the London stock, the brick is in keeping with the Special Character of the area and brings warmth in materiality to the family home.


By working simultaneously on the Architecture and Structural Engineering we were able to take a holistic building approach to deliver a design for our Client, with the benefits of understanding the project from conception to completion.

We worked closely with Hounslow Councils Planning Guidelines, addressing the constraints of the
site to maximise space for our Client and their future home.