H+E STUDIO 

ARCHITECTURE + STRUCTURAL ENGINEERING




We’ve been working on the extensive renovation of this neglected Victorian terrace in Hackney, future proofing the structure of the building and creating a new open plan rear extension, mansard roof and rear outrigger loft extension.


A new steel pictureframe stabilises the outrigger and allows the opening up of the kitchen to incorporate a new dining and hosting space. Large glazed elements will bring natural light into the space.

New supporting steel beams, strengthened floors and remedial works have been completed to tie the bowing and damaged existing masonry walls, creating a strong platform for the new mansard extension and future proofing the fabric of the building.

The clients have been documenting their journey and the process of home renovation